Toeristenmarkt Katwijk aan Zee

Op dinsdag 11 augustus heb ik met mijn boeken Winternacht en Meedogenloos op de Katwijkse Toeristenmarkt gestaan. Ik stond samen met Mark van Dijk, tevens een schrijver uit Katwijk die ook hele spannende boeken schrijft.

Boekpresentatie LUV

Tijdens de presentatie van het boek van The Story of LUV van Peter Boonstra begin mei 2015. Heb ik mijn boek Meedogenloos aangeboden aan Marga en Jose van LUV. 
Boekhandel Koningshoek Maassluis

Op zaterdag 21 maart komt de Katwijkse schrijver Nico Hoek bij ons zijn boeken signeren. Hij heeft inmiddels al twee thrillers op zijn naam staan! Winternacht uit 2012 en Meedogeloos uit 2014.
Nico Hoek is in de winkel aanwezig vanaf 14.00u.
www.nicohoek.nl


Boekhandel Hyperion Zwijndrecht

Zaterdag 31 januari a.s. komt de schrijver Nico Hoek bij ons in de winkel signeren. Nico schreef 2 boeken. Zijn debuut was 'Winternacht' en zijn tweede boek heet ' Meedogenloos'.
Nico Hoek is geboren en getogen in de kustplaats Katwijk aan Zee. Het is daarom geen toeval dat zijn eerste boek hier afspeelt. Na de middelbare school is Nico als instellingskok gaan werken maar daar haalde hij voor zichzelf te weinig voldoening uit. Na twee jaar besloot hij het roer drastisch om te gooien en besloot in de zorg te gaan werken. hij heeft o.a. gewerkt in een revalidatiecentrum, een woongroep voor lichamelijk gehandicapten en een woongroep voor verstandelijk gehandicapten. Na dit ruim tien jaar gedaan te hebben is hij in een crisisteam gaan werken bij jeugdzorg. Dat heeft hij acht jaar gedaan en via een paar omzwervingen werkt hij nu in de psychiatrie. Met het verschijnen van zijn eerste boek ‘Winternacht’ is voor hem een droom uitgekomen.
Winternacht:
Het was midden in de nacht. Ze ontdeed de deur van de nachtsloten en opende de voordeur. Voor haar stonden twee politieagenten. Een van hen herkende ze; de collega van haar geliefde Rob. De politieagent keek haar verslagen aan en zei: 'Alice ik heb vreselijk nieuws, er is iets gebeurd met Rob. Het is niet goed Alice... hij is doodgeschoten tijdens de nachtelijke surveillance'. Plotseling was Alice op haar zevenendertigste weduwe geworden.
Een aantal weken na de begrafenis wordt Alice bedreigd. Iemand heeft het op haar voorzien en maakt haar leven tot een hel. Wie kan ze nog vertrouwen?
Meedogenloos:
Het leven van Sanne Vergeer komt in een onaangename stroomversnelling als haar man Karel volslagen onverwacht aankondigt te willen scheiden. Noodgedwongen moet ze verhuizen en zich een nieuw leven als single aanmeten.
Sanne werkt als huisarts binnen een artsenpraktijk in Leiden. Daar overlijden plotseling patiënten van haar onder verdachte omstandigheden. Samen met haar collega Wim van den Berg gaan ze op onderzoek uit en stuiten tegen meedogenloze praktijken...
Nico Hoek komt zijn boeken signeren vanaf 14.00 uur. Voor slechts € 15,95 komt u in het bezit van een gesigneerd exemplaar! We ontmoeten u graag a.s. zaterdag!

Nico Hoek heeft dit keer een medisch sausje over zijn verhaal gegoten: ''De psyche van een mens is wel interessant." (Foto: Erwin Plug)

"Je kunt zelfs de meest aardige personen iets heftigs laten doen"
Laatste update: 25 november 2014 om 10:35

KATWIJK - "Mensen met een verhaal naar de keel grijpen en spanning opvoeren, vind ik geweldig", vertelt schrijver Nico Hoek.

De Katwijker (46) heeft zijn tweede boek 'Meedogenloos' afgerond. Wederom een thriller, alleen nu niet in Katwijk, maar in Leiden. "Door mijn achtergrond ligt er een medisch sausje overheen." Na een vroeg en spannend begin van een schrijverscarrière, rond zijn zevende levensjaar reeds begonnen, kwam rond de puberteit niet veel meer uit de pen bij Hoek. "Samen met een vriendje vond ik het ooit wel leuk om te schrijven, toen we klein waren. Maar dat was meer spanning. Het stelde niet zoveel voor. Maar inderdaad was ik vroeg aan het schrijven, vooral korte verhalen." Puberteit, school, stappen en werken waren redenen waardoor het schrijven jarenlang naar de achtergrond verdween. Enkele jaren geleden begon het toch weer te kriebelen en kroop de geboren en getogen Katwijker achter zijn computer. Naast zijn baan in de psychiatrie werkte hij aan zijn eerste boek. Het boek 'Winternacht' kwam twee jaar geleden op de markt. Dat was ook een thriller en speelde zich in Katwijk af. "Fictie vermengd met enkele bekende plekken, zeg maar." Het eerste boek was goed ontvangen. "Maar toch leer je weer wat en probeer je het volgende boek beter te maken. Dat is een proces."


Psyche
''De psyche van een mens is wel interessant. Van kinderbescherming en anorexiapatiënten naar borderliners en nog veel meer, ik vind het boeiend", vertelt Hoek. "Soms zie, hoor en lees je dingen in het dagelijks leven die je gewoon niet gelooft. Dat gebeurt alleen in boeken en films misschien. Maar het is soms gewoon realiteit. Bizar." Het werk in de psychiatrie wordt niet letterlijk en waarheidsgetrouw opgeschreven en verteld in zijn boeken. "Maar sommige abstracte zaken of mijn lange ervaring heb ik (on)bewust meegenomen sinds ik ben gaan schrijven, dat wel. In een thriller kun je dan een beetje spelen en inspelen op de routine in het menselijk gedrag. En met een thriller kun je zelfs de meest goede en aardige personen iets heftigs laten doen. Spannend allemaal, om het ineens anders te laten verlopen dan men denkt." Naarmate echter het einde van het verhaal nadert, wordt het toch nog intens. "De laatste hoofdstukken moeten je dan naar de keel grijpen en goed in elkaar vallen."


Leiden
Al tijdens de afronding van zijn vorige boek was hij al met 'Meedogenloos' begonnen. Ditmaal speelt het verhaal zich in Leiden af. "In en rond een artsenpraktijk speelt het. Het leven van een vrouwelijke huisarts komt in een stroomversnelling als haar man aankondigt te willen scheiden. Ze verhuist en begint een nieuw leven. In de praktijk in Leiden overlijden plotseling patiënten van haar onder verdachte omstandigheden. Samen met een mannelijke collega gaat ze op onderzoek uit en stuiten op meedogenloze praktijken", vertelt Nico Hoek in het kort zijn verhaal. De stad Leiden kent de auteur wel een beetje, aangezien hij daar een studie heeft gevolgd. "Het is bekend terrein, net zoals Katwijk in mijn vorige boek. Je doet wel enkele keren enige research natuurlijk."' Hij blijft echter niet hangen in Leiden, want een volgend verhaal en boek dient zich alweer aan, maar dan in Noordwijk. ''Waarschijnlijk is dat volgend jaar klaar", aldus de Katwijker.

Het nieuwe boek 'Meedogenloos' (216 pagina's) ligt sinds vrijdag bij boekhandel Van Den Berg (Achterweg 12, Katwijk aan de Rijn) in de winkel, waar Nico Hoek op zaterdag 29 november tussen 11.00 en 13.00 uur komt signeren. Het boek is ook verkrijgbaar via de website en www.nicohoek.nl.


Mijn nieuwe boek Meedogenloos is vanaf eind November 2014 verkrijgbaar